Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Guacamole z pieczonymi warzywami podane z domowymi plackami tortilli

Składniki

1 szt. Awokado
Pół szt. Papryka
1 szt. Duża cebula
Duży szt. Pomidor
Cytryna
Majeranek
2 szklanka Mąka
1 łyżka Olej
Sól

Opis wykonania

Guacamole: Paprykę oraz cebulę kroimy na cztery części, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Warzywa pieczemy pół godziny i zostawiamy do wystygnięcia. Wyciągamy miąższ z awokado i rozgniatamy go widelcem. Dodajemy sok z cytryny. Sparzamy pomidora, zdejmujemy z niego skórkę, a następnie drobno go kroimy i dodajemy do papki z awokado. Z upieczonej papryki zdejmujemy skórkę, a następnie kroimy ją oraz upieczoną cebulę i dodajemy reszty składników. Doprawiamy majerankiem i mieszamy. Tortille: do mąki dodajemy wodę i olej. Mieszamy, a następnie zagniatamy luźne ciasto. Dzielimy masę na części i rozwałkowujemy cienkie placki. Pieczemy na rozgrzanej suchej patelni obracając placki wielokrotnie. Placki tortilli zajadamy maczając w warzywnym guacamole. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych