Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jagodowa tarta

Opis wykonania

Przepyszna jagodowa tarta na migdałowo – kokosowym spodzie owsianym.

Płatki migdałów kruszymy. Olej kokosowy rozpuszczamy. Wszystkie składniki na spód łączymy w misce - płatki owsiane, migdały, wiórki kokosowe, olej kokosowy. Ilość produktów zależy od wielkości formy. Wody dodajemy tyle, aby nasze ciasto miało zwięzłą konsystencje. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach około 10-15 minut.

W tym czasie przygotowujemy masę jagodową. Płatki z sezamem zalewamy w garnku mlekiem. Gotujemy. Dodajemy jagody. Lekko przestudzoną masę blendujemy na gładki krem. Wykładamy krem na upieczony spód.
Jako polewę w swoim przepisie użyłam odżywki białkowej połączonej z jogurtem naturalnym. Ważne jest, aby konsystencja była budyniowata. Dobra alternatywą jest również ugotowanie wodnistego budyniu tzn. wlewamy więcej mleka, aby budyń całkowicie nie zgęstniał.

Wykładamy polewę na nasz krem. Całość posypujemy jagodami. Wstawiamy do lodówki na min. godzinie.

Smacznego!