Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jajeczny naleśnik z farszem kurczakowo-szpinakowym

Jajeczny naleśnik z farszem kurczakowo-szpinakowym
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pozywne śniadanie bialkowo-tluszczowe

Składniki

2 szt. Jajko
80 g Awokado
10 g Olej kokosowy
2 garść Szpinak świeży
80 g Kurczak
5 szt. Pomidorki koktajlowe
1 garść Mix salat
1 szczypta Przyprawa wloska
1 szczypta Chilli w proszku
1 szczypta Sól pieprz

Opis wykonania

1. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy. Solimy i pieprzymy do smaku. 2. Z przyrządzonej masy, na połowie oleju kokosowego smażymy 2 nalesniki na małej patelni. 3. Na drugiej patelni z drugą częścią oleju kokosowego smażymy kurczaka. Gdy sie przysmazy dodajemy szpinak i przyprawiamy przyprawa włoska i chilli w proszku. 4. Farsz przekładamy na naleśniki i zwijamy. Podajemy na mixie salat, z awokado i pomidorami. Kcal 460 Bialko 34g Tłuszcze 35g
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Bardzo fajna propozycja podania naleśników. Biorę się do roboty !
lukas.kar
Dodałem szpinak także do ciasta, żeby naleśniki wyszły zielone