Jajka faszerowane ze śledziem i cebulką
![Jajka faszerowane ze śledziem i cebulką](https://akademiasmaku.pl/storage/7209/conversions/jajka-faszerowane-ze-sledziem-i-cebulka-4377-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Jajka faszerowane ze śledziem i cebulką
Jajka faszerowane ze śledziem i cebulką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8230/conversions/spgHfezXjHT2u9-thumb.webp)
Jajka obierz ze skorupek, a następnie delikatnie przekrój wzdłuż, tak żeby nie uszkodzić białek – mają posłużyć jako miseczki na farsz. Z jajek wyjmij żółtka i zmiksuj je z majonezem z pomocą blendera na gładki krem.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8231/conversions/I4Zi0sxdG6pRdr-thumb.webp)
Następnie do kremu dodaj posiekaną cebulkę, posiekane w kostkę filety śledziowe i posiekanego ogórka konserwowego. Odrobinę śledzia odłóż do dekoracji.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładką masę? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjna konsystencja gotowa!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8232/conversions/n4eo1IdVNbdW4P-thumb.webp)
Całość delikatnie zamieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek nadziej farszem, a ich wierzch ozdób pokrojonym w kosteczkę śledziem i świeżą zieleniną, np. rzeżuchą.
Komentarze