Jajka faszerowane ze śledziem i cebulką
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Jajka faszerowane ze śledziem i cebulką
Jajka faszerowane ze śledziem i cebulką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka obierz ze skorupek, a następnie delikatnie przekrój wzdłuż, tak żeby nie uszkodzić białek – mają posłużyć jako miseczki na farsz. Z jajek wyjmij żółtka i zmiksuj je z majonezem z pomocą blendera na gładki krem.
Następnie do kremu dodaj posiekaną cebulkę, posiekane w kostkę filety śledziowe i posiekanego ogórka konserwowego. Odrobinę śledzia odłóż do dekoracji.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładką masę? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjna konsystencja gotowa!
Całość delikatnie zamieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek nadziej farszem, a ich wierzch ozdób pokrojonym w kosteczkę śledziem i świeżą zieleniną, np. rzeżuchą.
Komentarze