


Kurczak w chrupiącej, złocistej panierce w smakowitej bułce, z dodatkiem kolorowych warzyw.
Kurczaka pokrój na kotlety, lekko rozbij. Natrzyj czosnkiem przeciśniętymi przez praskę i obsyp przyprawami.
Przygotuj sos. Do miseczki dodaj musztardy i mód. Składniki bardzo starannie wymieszaj np. przy pomocy trzepaczki, tak by powstała gładka i jednorodna emulsja. Tak przygotowany sos odstaw i przed samym podaniem jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Płatki kukurydziane pokrusz na drobne kawałki przy pomocy blendera.
W misce zmiksuj na jednolitą masę mleko z mąką, jajkiem. Filety kurczaka włóż do masy i wymieszaj.
Kotlety z kurczaka obtocz w masie i płatkach kukurydzianych. Układaj na basze wyłożonej papierem do pieczenia. Przed pieczeniem skrop oliwą z oliwek.
Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Spód każdej buły posmaruj obficie sosem i wyłóż po garści zieleniny. Następnie na bułce ląduje kurczak w chrupiącej panierce, pomidory pokrojone w plasterki i krążki czerwonej cebuli.