Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Karkówka po cygańsku

Opis wykonania

Przepis na aromatyczną karkówkę z warzywami. Pomysł na jednogarnkowe danie, które robi się (prawie) samo w piekarniku.

Karkówka po cygańsku - krok 1

Umytą i osuszoną karkówkę pokrój na plastry. W misce połącz ze sobą składniki marynaty, dodaj plastry karkówki, wymieszaj.

Karkówka po cygańsku - krok 2

Przełóż do worka próżniowego, zamknij i usuń powietrze blenderem. Pozostaw do marynowania minimum 30 minut. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Koncentrat wymieszaj z ketchupem, musztardą i wodą.

Zamarynowaną karkówkę smaż na patelni z małą ilością oleju z każdej strony po ok. 3 minuty.

Karkówka po cygańsku - krok 3

W naczyniu do zapiekania ułóż połowę warzyw, plastry karkówki i resztę warzyw. Całość zalej przygotowanym sosem. Piecz z użyciem funkcji 4D piekarnika w temperaturze 170 stopni przez 2 godziny.

Bosch do kuchni