Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

10 porcje

Czas wykonywania

150 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Przepis na aromatyczną karkówkę z warzywami. Pomysł na jednogarnkowe danie, które robi się (prawie) samo w piekarniku.

Składniki

1 kg - karkówki
Marynata:
2 łyżeczki - papryki słodkiej
1 łyżeczka - papryki ostrej
1 łyżeczka - majeranku
- sól, pieprz do smaku
2 łyżki - oleju
Dodatki:
300 g - pieczarek
1 szt. - papryki czerwonej
2 szt. - cebuli
5 szt. - ogórków kiszonych
4 łyżki - ketchupu
2 łyżki - musztardy
1 słoik - koncentratu pomidorowego
0,75 szklanki - wody

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
278.3 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
22 g
Białko
2.5 g
Sól
2 g

Opis wykonania

Umytą i osuszoną karkówkę pokrój na plastry. W misce połącz ze sobą składniki marynaty, dodaj plastry karkówki, wymieszaj.

Przełóż do worka próżniowego, zamknij i usuń powietrze blenderem. Pozostaw do marynowania minimum 30 minut. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Koncentrat wymieszaj z ketchupem, musztardą i wodą.

Zamarynowaną karkówkę smaż na patelni z małą ilością oleju z każdej strony po ok. 3 minuty.

Porada

Upieczenie kruchego i soczystego mięsa może być problematyczne. Jest na to sposób! Skorzystaj z termosondy PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

W naczyniu do zapiekania ułóż połowę warzyw, plastry karkówki i resztę warzyw. Całość zalej przygotowanym sosem. Piecz z użyciem funkcji 4D piekarnika w temperaturze 170 stopni przez 2 godziny.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych