Karkówka po cygańsku
10 porcje
150 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Przepis na aromatyczną karkówkę z warzywami. Pomysł na jednogarnkowe danie, które robi się (prawie) samo w piekarniku.
Składniki
1 kg - karkówki
Marynata:
2 łyżeczki - papryki słodkiej
1 łyżeczka - papryki ostrej
1 łyżeczka - majeranku
- sól, pieprz do smaku
2 łyżki - oleju
Dodatki:
300 g - pieczarek
1 szt. - papryki czerwonej
2 szt. - cebuli
5 szt. - ogórków kiszonych
4 łyżki - ketchupu
2 łyżki - musztardy
1 słoik - koncentratu pomidorowego
0,75 szklanki - wody
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
278.3 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
22 g
Białko
2.5 g
Sól
2 g
Karkówka po cygańsku
Karkówka po cygańsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umytą i osuszoną karkówkę pokrój na plastry. W misce połącz ze sobą składniki marynaty, dodaj plastry karkówki, wymieszaj.
Porada
Upieczenie kruchego i soczystego mięsa może być problematyczne. Jest na to sposób! Skorzystaj z termosondy PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch.
W naczyniu do zapiekania ułóż połowę warzyw, plastry karkówki i resztę warzyw. Całość zalej przygotowanym sosem. Piecz z użyciem funkcji 4D piekarnika w temperaturze 170 stopni przez 2 godziny.
Komentarze