Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krem szczawiowo- szpinakowy z chrupkimi dodatkami

Opis wykonania

Super sycąca, rozgrzewająca zupka z chrupiącymi dodatkami i zimnym efektem "łał"

Warzywa obrać i pokroić, w międzyczasie przygotować bulion (może być z kostek mięsnych, będzie intensywniejszy). Ziemniaki kroimy w małą kostkę, cebulę bardzo drobno, czosnek w plasterki. Szpinak i szczaw (jeśli są świeże umyć) wrzucić na patelnię z niewielką ilością masła i dusić razem z ziemniakami, czosnkiem oraz cebulą. Doprawić do smaku. Gdy ziemniaki zmiękną i zaczną się rozpadać przerzucić pulpę do bulionu i chwilę podgotować, przyprawiając do smaku imbirem, solą i pieprzem. Całość zblendować, jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta można dolać wody i dopiero wtedy podkręcić smak przyprawami. Polecam podawać z odrobina zimnego jogurtu greckiego, pestkami dyni i grzankami uprażonymi na patelni z papryką ostrą i Vegetą. Pełnowartościowe, sycące danie dla każdego łasucha!