Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krem z brokułu i batatów o nucie indyjskiej

Opis wykonania

Idealny krem warzywny z nutą indyjskiej pikanterii. Rozgrzewająca, sycąca, w smaku zaskakująca.

Cebulę, czosnek, kroimy w kostkę. Batat i marchew obieramy, kroimy w plastry, brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Kilka różyczek odkładamy i gotujemy na parze. W garnku podgrzewamy olej, dodajemy czosnek, cebulę, batat, marchew i podsmażamy ok. 3 min, zalewamy 100 ml bulionu i dusimy pod pokrywką kolejne 5 min. Dodajemy różyczki brokuł, dolewamy pozostałą częścią gorącego bulionu i gotujemy do miękkości ok. 20 min. Pod koniec dodajemy sos sojowy, doprawiamy pieprzem do smaku i miksujemy za pomocą blendera do uzyskania, gładkiej, jednolitej konsystencji. Krem z brokuł i batatów podajemy z różyczką brokułu doprawiamy szczyptą garam masala i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.