Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z dyni - idealny na upalne dni.

Składniki

1 szt. średniej wielkości dynia Hokkaido
korzeń imbiru
3 szt. ząbki czosnku
1 łyżka masła
2 szt. marchewki
1 szt. pietruszka
pół szt. średniego pora
pół szt. średniego selera
3 szt. małe ziemniaki
1 szt. puszka mleka kokosowego
2 szklanka bulionu warzywnego
1 łyżeczka łyżeczka słodkiej papryki w proszku
2 łyżka pestek dyni
2 łyżka pestek słonecznika
1 łyżka oliwa (do skropienia)
1 łyżeczka sól

Opis wykonania

Masło rozgrzać w garnku. Obrać wszystkie warzywa, dodatkowo z dyni usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do garnka pokrojony w plasterki czosnek i imbir. Podsmażyć około 3 minuty. Dodać wszystkie warzywa pokrojone w duże kawałki, zalać bulionem i gotować je do miękkości. Jak już wszystkie warzywa będą miękkie należy je zblendować na gładką masę. Dodać puszkę mleka kokosowego i gotować jeszcze przez 5 minut. Przyprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Opcjonalnie po wlaniu do miseczek bądź talerzy skropić oliwą i posypać pestkami dyni i słonecznika.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych