Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krem z kukurydzy

Opis wykonania

Zupy krem to doskonały sposób na wprowadzenie do naszego menu więcej ilości warzyw. Zdrowe i sycące, sprawdzą się o każdej porze roku. Dzisiaj proponujemy krem z kukurydzy z puszki, którego smak Cię zachwyci!

  1. Chcesz zrobić krem z kukurydzy? Przepis brzmi:

    Marchewkę i ziemniaki umyj i obierz. Pokrój na cienkie półplasterki. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Czosnek drobno posiekaj. W garnku rozgrzej masło i podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj marchewkę i ziemniaki, podsmażaj kolejne 2–3 minuty. Całość zalej bulionem i gotuj na niewielkim ogniu aż ziemniaki zmiękną.

    Dowiedz się jak zrobić bulion: Zupy bez mięsa – na czym zrobić bulion?

  2. Na patelni podsmaż na maśle odsączoną z puszek kukurydzę. Dodaj ją do zupy gdy ziemniaki będą już miękkie i gotuj kolejne 10 minut. Dodaj śmietanę i miód. Całość zblenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj pozostałe przyprawy, tak by zupa była lekko pikantna.

    Nie masz blendera? Sprawdź ofertę Bosch: Blendery ręczne Bosch

  3. Krem z kukurydzy podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowany posiekaną zieloną pietruszką. Opcjonalnie możesz ją zastąpić świeżą, siekaną kolendrą. Zupa krem z kukurydzy w puszcze doskonale smakuje również z dodatkiem grzanek. Taka zupa krem to doskonały pomysł nie tylko na obiad, ale również lekką kolację.

    Smacznego!

    Czytaj także: Jak ugotować kukurydzę?

Bosch do kuchni