Krem z selera z wędzonym łososiem
9 porcje
30 min
Łatwe
Krem z selera z wędzonym łososiem z gałązką koperku, pieprzem grubo mielonym i oliwą truflową. Zupy kremy to doskonała propozycja na pożywny posiłek.
Składniki
10 kg Seler 1,5kg, cebula 250g, pietruszka 250g, ziemniaki 400g, mascarpone 400g, sól i pieprz do smaku, łosoś wędzony 500g, koperek, grubo mielony pieprz oraz oliwa truflowa- do ozdoby
Krem z selera z wędzonym łososiem
Krem z selera z wędzonym łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zeszklić cebulę. Dodać resztę pokrojonych warzyw. Zbanszować całość. Dodać wodę do poziomu warzyw. Gotować do miękkości. Zblędować dodając ser mascarpone. Wymieszać, przyprawić i ozdobić "różyczkami" z wędzonego łososia, grubo mielonym pieprzem oraz paroma kroplami oliwy truflowej.
Komentarze