Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z selera z wędzonym łososiem z gałązką koperku, pieprzem grubo mielonym i oliwą truflową. Zupy kremy to doskonała propozycja na pożywny posiłek.

Składniki

10 kg Seler 1,5kg, cebula 250g, pietruszka 250g, ziemniaki 400g, mascarpone 400g, sól i pieprz do smaku, łosoś wędzony 500g, koperek, grubo mielony pieprz oraz oliwa truflowa- do ozdoby

Opis wykonania

Zeszklić cebulę. Dodać resztę pokrojonych warzyw. Zbanszować całość. Dodać wodę do poziomu warzyw. Gotować do miękkości. Zblędować dodając ser mascarpone. Wymieszać, przyprawić i ozdobić "różyczkami" z wędzonego łososia, grubo mielonym pieprzem oraz paroma kroplami oliwy truflowej.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Wygląda super, ciekawe jak smakuje