Kremowa zupa z żółtej fasolki szparagowej

4 porcje
25 min
Średnie
1 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Kremowa zupa z żółtej fasolki szparagowej
Kremowa zupa z żółtej fasolki szparagowej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Zupa krem z żółtej fasolki szparagowej jest niezwykle delikatna w smaku oraz dosyć gęsta. Podczas gotowania zupy krem oprócz fasolki szparagowej użyłam również kilka ziemniaków kawałek marchewki i pietruszki, a także cebulki.

Wydaje mi się, że bez tych dodatkowych warzyw zupa nie byłaby taka pyszna. Podaną zupę udekorowałam nacią pachnącego, młodego selera.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.


Podana z chrupiącymi grzankami smakuje naprawdę dobrze. Można ją również jeść bez dodatków, gdyż jest gęsta i sycąca. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu i nie wymaga zbyt dużego zaangażowania kucharza :) Myślę, że będzie to jedna z moich ulubionych kremowych zup.
Komentarze