Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa jest bardzo orzeźwiająca, lekka, a dzięki papryczce chili wyrazista i delikatnie pikantna.

Składniki

4 szt. marchewki
4 szt. pietruszki korzeń
3 szt. gałązki selera naciowego
10 szt. ziaren obranego bobu
1 szt. duża czerwona cebula
1 garść ziaren zielonego groszku
10 szt. zielonej fasolki szparagowej
1/2 szt. papryczki chili
5 szt. młodych ziemniaków
2 szt. liście selera
1 garść zielona pietruszka
sól himalajska do smaku
pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku
3 szt. ziarna ziela angielskiego
2 szt. liście laurowe
2 szt. ząbki czosnku
1 szt. gałązka świeżego lubczyku
1 łyżka sosu Worcestershire

Opis wykonania

Warzywa myjemy. Selera kroimy w plasterki, a ziemniaki i cebulę sześć części. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy marchew, pietruszkę, selera naciowego, cebulę, fasolkę szparagową (jeśli jest długa to dzielimy ją na mniejsze kawałki), ziemniaki. Dodajemy ziela angielskiego, liście laurowe, nać pietruszki, lubczyk, liście selera, czosnek i pokrojoną bardzo drobno papryczkę chili. Wszystkie warzywa z ziołami gotujemy do miękkości, ale żeby pozostały lekko al. dente. Kilka minut przed końcem dodajemy groszek, bób i sos Worcestershire. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy