Makaron z grzybami leśnymi
4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Makaron z grzybami leśnymi
Makaron z grzybami leśnymi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Grzyby oczyść i pokrój na plasterki.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z oliwą i masłem, podsmaż cebulę, aż się zeszkli.
Pod koniec smażenia cebuli dodaj czosnek.
Dorzuć grzyby, dopraw solą, pieprzem i smaż do momentu, aż grzyby się przyrumienią.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
Wlej śmietankę, mieszając, podgrzewaj, przez około 20 minut aż sos zgęstnieje. Około 1–2 minuty przed końcem gotowania dodaj ugotowany, odcedzony makaron. Danie podawaj posypane świeżymi ziołami.
Komentarze