Makaron z grzybami leśnymi
![Makaron z grzybami leśnymi](https://akademiasmaku.pl/storage/7414/conversions/makaron-z-grzybami-lesnymi-4582-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Makaron z grzybami leśnymi
Makaron z grzybami leśnymi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8940/conversions/mTAI6hG5ttaiVW-thumb.webp)
Grzyby oczyść i pokrój na plasterki.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8941/conversions/5OqABTAOLf1W2n-thumb.webp)
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z oliwą i masłem, podsmaż cebulę, aż się zeszkli.
Pod koniec smażenia cebuli dodaj czosnek.
Dorzuć grzyby, dopraw solą, pieprzem i smaż do momentu, aż grzyby się przyrumienią.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8942/conversions/028iomrel4DMKL-thumb.webp)
Wlej śmietankę, mieszając, podgrzewaj, przez około 20 minut aż sos zgęstnieje. Około 1–2 minuty przed końcem gotowania dodaj ugotowany, odcedzony makaron. Danie podawaj posypane świeżymi ziołami.
Komentarze