Makaron z leczo
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Szybkie danie na jesienne dni, Pełne smaków i aromatów. Proste i łatwe do zrobienia.
Składniki
400 g cukinia
4 szt. papryka
2 szt. cebula
120 g kabanos
3 szt. pomidor
500 ml sos pomidorowy
1 szt. liść laurowy
2 szczypta sól, pieprz
1 łyżka domowa przyprawa warzywna
5 szt. ziarna pieprzu
3 szczypta zielone tabasco
Makaron z leczo
Makaron z leczo
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cukinie i paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy szklanką wody. Dodajemy liść laurowy, kilka ziaren pieprzu i łyżkę domowej przyprawy warzywnej. Wrzucamy pokrojone pomidory i cebulę. Zagotowujemy, zmniejszamy gaz, przykrywamy pokrywką i gotujemy. Jak już warzywa zmiękną dodajemy pokrojone kabanosy, sos pomidorowy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz tabasco.
Gotujemy makaron all dente - czas podany na opakowaniu makaronu. Odcedzamy i przekładamy do lecza, mieszamy i nakładamy na talerze. Podajemy.
Smacznego
Komentarze