Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie danie na jesienne dni, Pełne smaków i aromatów. Proste i łatwe do zrobienia.

Składniki

400 g cukinia
4 szt. papryka
2 szt. cebula
120 g kabanos
3 szt. pomidor
500 ml sos pomidorowy
1 szt. liść laurowy
2 szczypta sól, pieprz
1 łyżka domowa przyprawa warzywna
5 szt. ziarna pieprzu
3 szczypta zielone tabasco

Opis wykonania

Cukinie i paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy szklanką wody. Dodajemy liść laurowy, kilka ziaren pieprzu i łyżkę domowej przyprawy warzywnej. Wrzucamy pokrojone pomidory i cebulę. Zagotowujemy, zmniejszamy gaz, przykrywamy pokrywką i gotujemy. Jak już warzywa zmiękną dodajemy pokrojone kabanosy, sos pomidorowy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz tabasco. Gotujemy makaron all dente - czas podany na opakowaniu makaronu. Odcedzamy i przekładamy do lecza, mieszamy i nakładamy na talerze. Podajemy. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Zazwyczaj w domu jemy leczo z ryżem, z makaronem smakuje równie dobrze.
Ewusia1222
Sycące, dobre danie :)