Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Meksykańska zupa z kurczakiem

Opis wykonania

Kuchnia meksykańska jest kolorowa i wyrazista w smaku. Taka właśnie jest prezentowana zupa. Podawana z podsmażonym kurczakiem, awokado i kukurydzą.

Meksykańska zupa z kurczakiem - krok 1

Ziarna kolendry oraz słodką paprykę umieść w pojemniku blendera i zmiksuj.

Meksykańska zupa z kurczakiem - krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę i posyp zmiksowanymi przyprawami, solą oraz pieprzem. Następnie podsmaż na patelni na złoty kolor.

Meksykańska zupa z kurczakiem - krok 3

W garnku na oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.

Dodaj pomidory z puszki i całość podsmaż jeszcze kilka minut.

Warzywa podlej bulionem. Przypraw do smaku –  solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotuj razem około 10 minut.

Meksykańska zupa z kurczakiem - krok 4

Zawartość garnka zmiksuj przy pomocy blendera, aby uzyskać zupę o gładkiej konsystencji.

Meksykańska zupa z kurczakiem - krok 5

Zupę podawaj z pokrojonym w kostkę awokado, kukurydzą, podsmażonym kurczakiem. Posyp płatkami chili i udekoruj świeżą natką pietruszki lub kolendrą.