


Kuchnia meksykańska jest kolorowa i wyrazista w smaku. Taka właśnie jest prezentowana zupa. Podawana z podsmażonym kurczakiem, awokado i kukurydzą.
Ziarna kolendry oraz słodką paprykę umieść w pojemniku blendera i zmiksuj.
Kurczaka pokrój w kostkę i posyp zmiksowanymi przyprawami, solą oraz pieprzem. Następnie podsmaż na patelni na złoty kolor.
W garnku na oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaj pomidory z puszki i całość podsmaż na płycie grzewczej jeszcze kilka minut.
Warzywa podlej bulionem. Przypraw do smaku – solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotuj razem około 10 minut.
Zawartość garnka zmiksuj przy pomocy blendera, aby uzyskać zupę o gładkiej konsystencji.
Zupę podawaj z pokrojonym w kostkę awokado, kukurydzą, podsmażonym kurczakiem. Posyp płatkami chili i udekoruj świeżą natką pietruszki lub kolendrą.