Meksykańska zupa z kurczakiem
4 porcje
30 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Meksykańska zupa z kurczakiem
Meksykańska zupa z kurczakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ziarna kolendry oraz słodką paprykę umieść w pojemniku blendera i zmiksuj.
Kurczaka pokrój w kostkę i posyp zmiksowanymi przyprawami, solą oraz pieprzem. Następnie podsmaż na patelni na złoty kolor.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
W garnku na oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaj pomidory z puszki i całość podsmaż na płycie grzewczej jeszcze kilka minut.
Warzywa podlej bulionem. Przypraw do smaku – solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotuj razem około 10 minut.
Zawartość garnka zmiksuj przy pomocy blendera, aby uzyskać zupę o gładkiej konsystencji.
Zupę podawaj z pokrojonym w kostkę awokado, kukurydzą, podsmażonym kurczakiem. Posyp płatkami chili i udekoruj świeżą natką pietruszki lub kolendrą.
Komentarze