Meksykańskie wrapsy kurczakowo-warzywne
4 porcje
Średnie
1 (Ilość ocen: 1)
Wrapsy z nadzieniem z kurczaka marynowanego w sosie sojowym i tabasco z papryką sałatą, pieczarkami.
Składniki
2 łyżka sosu sojowego
1/4 łyżeczka sosu tabasco
filety z piersi z kurczaka
małe dojrzałe awocado
1 łyżka soku z limetki
1 łyżka siekanego szczypiorku
75 ml kwaśnej śmietany
sól, pieprz
czerwona papryka
sałata lodowa, rzymska lub 1 pęczek rukoli
pieczarek
czerwona cebula
tortille
Meksykańskie wrapsy kurczakowo-warzywne
Meksykańskie wrapsy kurczakowo-warzywne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wymieszać sos sojowy z sosem tabasco i przez ok. 30 minut marynować filety z piersi kurczaka w zalewie pod przykryciem. W tym czasie raz zamieszać. Awocado przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ wyjąć łyżką i natychmiast skropić sokiem z limetki. Widelcem rozgnieść na mus. W drugiej misce wymieszać kwaśną śmietanę i szczypiorek. Oba kremy doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę i sałatę pokroić w paski, pieczarki w grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w ósemki. Marynowane filety z piersi kurczaka włożyć do nieperforowanego pojemnika do gotowania. Dodać paprykę, grzyby i cebulę. Nie mieszać! Tortille zawinąć szczelnie w folię przezroczystą. Ruszt z tortiIIami wsunąć na poziom 3. Pod spód wsunąć filety z piersi kurczaka z warzywami. Gotować według przepisu. Ugotowane filety z piersi kurczaka pokroić w paski. TortiIIe posmarować kremem z awokado. Na wierzchu ułożyć sałatę, pieczarki, paprykę. Zwinąć tortille I natychmiast podawać.
Sposób nastawania: piekarnik parowy: gotowanie na parze 100⁰C, 15 minut.
Komentarze