Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Meksykańskie wrapsy kurczakowo-warzywne

Opis wykonania

Wrapsy z nadzieniem z kurczaka marynowanego w sosie sojowym i tabasco z papryką sałatą, pieczarkami.

Wymieszać sos sojowy z sosem tabasco i przez ok. 30 minut marynować filety z piersi kurczaka w zalewie pod przykryciem. W tym czasie raz zamieszać. Awocado przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ wyjąć łyżką i natychmiast skropić sokiem z limetki. Widelcem rozgnieść na mus. W drugiej misce wymieszać kwaśną śmietanę i szczypiorek. Oba kremy doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę i sałatę pokroić w paski, pieczarki w grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w ósemki. Marynowane filety z piersi kurczaka włożyć do nieperforowanego pojemnika do gotowania. Dodać paprykę, grzyby i cebulę. Nie mieszać! Tortille zawinąć szczelnie w folię przezroczystą. Ruszt z tortiIIami wsunąć na poziom 3. Pod spód wsunąć filety z piersi kurczaka z warzywami. Gotować według przepisu. Ugotowane filety z piersi kurczaka pokroić w paski. TortiIIe posmarować kremem z awokado. Na wierzchu ułożyć sałatę, pieczarki, paprykę. Zwinąć tortille I natychmiast podawać.
Sposób nastawania: piekarnik parowy: gotowanie na parze 100⁰C, 15 minut.