Naleśniki po meksykańsku
10 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Farsz:
Wartości odżywcze
Naleśniki po meksykańsku
Naleśniki po meksykańsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W wysokiej misce zmiksuj blenderem składniki na naleśniki, smaż na lekko natłuszczonej patelni.
Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodaj olej, drobno posiekany czosnek i cebulę, całość zeszklij.
Dodaj mięso, paprykę słodką, kumin i mieloną kolendrę, koncentrat pomidorowy, smażymy do momentu lekkiego zarumienienia mięsa. Dodaj pomidory z puszki, odparuj sos.
Fasolę przełóż na sitko, opłucz i dodaj do mięsa. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Jak dobrać temperaturę pieczenia do wagi dania? Nie musisz się już nad tym zastanawiać! Pozwól systemowi AutoPilot w piekarnikach marki Bosch zrobić to za siebie.
Naleśniki faszeruj smażonym mięsem, posyp tartym serem, zwiń w rulon, ułóż w naczyniu do zapiekania, dodatkowo posyp tartym serem. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe naleśniki posyp posiekaną kolendrą.
Komentarze