


Znudziły Ci się słodkie naleśniki? Z pomocą przychodzą naleśniki meksykańskie. Mięso mielone, fasola i koncentrat pomidorowy w połączeniu z ciastem naleśnikowym to świetna propozycja na obiad lub kolację. Koniecznie wypróbujcie przepis na naleśniki po meksykańsku!
W wysokiej misce zmiksuj blenderem składniki na naleśniki, smaż na lekko natłuszczonej patelni.
Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodaj olej, drobno posiekany czosnek i cebulę, całość zeszklij.
Dodaj mięso, paprykę słodką, kumin i mieloną kolendrę, koncentrat pomidorowy, smażymy do momentu lekkiego zarumienienia mięsa. Dodaj pomidory z puszki, odparuj sos.
Fasolę przełóż na sitko, opłucz i dodaj do mięsa. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.
Naleśniki faszeruj smażonym mięsem, posyp tartym serem, zwiń w rulon, ułóż w naczyniu do zapiekania, dodatkowo posyp tartym serem. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe naleśniki posyp posiekaną kolendrą.