Naleśniki po meksykańsku

10 porcji
120 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Farsz:
Wartości odżywcze
Naleśniki po meksykańsku
Naleśniki po meksykańsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

W wysokiej misce zmiksuj blenderem składniki na naleśniki, smaż na lekko natłuszczonej patelni.

Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodaj olej, drobno posiekany czosnek i cebulę, całość zeszklij.
Dodaj mięso, paprykę słodką, kumin i mieloną kolendrę, koncentrat pomidorowy, smażymy do momentu lekkiego zarumienienia mięsa. Dodaj pomidory z puszki, odparuj sos.
Fasolę przełóż na sitko, opłucz i dodaj do mięsa. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Jak dobrać temperaturę pieczenia do wagi dania? Nie musisz się już nad tym zastanawiać! Pozwól systemowi AutoPilot w piekarnikach marki Bosch zrobić to za siebie.


Naleśniki faszeruj smażonym mięsem, posyp tartym serem, zwiń w rulon, ułóż w naczyniu do zapiekania, dodatkowo posyp tartym serem. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe naleśniki posyp posiekaną kolendrą.
Komentarze