Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Domowe,chrupiące,przepyszne Parzone Bajgle z Orzeźwiającą Pastą z Zielonego Groszku oraz Mięty z rozlewającym się Złotem :)

Składniki

10 dkg Zielony groszek
9 szt. świeża mięta listki
3 łyżka Oliwa z Oliwek
1 szt. Czosnek ząbki
1 szczypta Sól Himalajska
1 szczypta Pieprz
1 szt. Jajo L
0,5 l Woda

Opis wykonania

Przepis na Bajgle znajduje się odrębnie w Moich przepisach! ZIELONA PASTA: Groszek gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości.Następnie wrzucam do minimalaksera,dodaję 5 listków mięty,czosnek,sól,pieprz oraz oliwę. Blenduję na gładką masę. JAJO W KOSZULCE: W Garnku zagotowuję ok. 0,5 l wody. Gdy woda jest wrząca zmniejszam ogień i bardzo delikatnie wbijam jajo.Łyżką zagarniam białko do środka tworząc ,,jajo w koszulce". Gdy białko jest wyraźnie ścięte wyciągam Jajko i kładę na Bajglu który wcześniej przesmarowałam pastą z groszku. Żółtko delikatnie nacinam by mogło wylać się na bułkę. Doprawiam wszystko szczyptą soli i dekoruję pozostałymi listkami mięty. Gotowe!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych