


Domowe,chrupiące,przepyszne Parzone Bajgle z Orzeźwiającą Pastą z Zielonego Groszku oraz Mięty z rozlewającym się Złotem :)
Przepis na Bajgle znajduje się odrębnie w Moich przepisach! ZIELONA PASTA: Groszek gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości.Następnie wrzucam do minimalaksera,dodaję 5 listków mięty,czosnek,sól,pieprz oraz oliwę. Blenduję na gładką masę. JAJO W KOSZULCE: W Garnku zagotowuję ok. 0,5 l wody. Gdy woda jest wrząca zmniejszam ogień i bardzo delikatnie wbijam jajo.Łyżką zagarniam białko do środka tworząc ,,jajo w koszulce". Gdy białko jest wyraźnie ścięte wyciągam Jajko i kładę na Bajglu który wcześniej przesmarowałam pastą z groszku. Żółtko delikatnie nacinam by mogło wylać się na bułkę. Doprawiam wszystko szczyptą soli i dekoruję pozostałymi listkami mięty. Gotowe!