Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Czas gotowania zupy zależy od tego, jakie lubimy warzywa.

Składniki

15 dkg piersi z indyka
1 szt. małe jajko
1 szt. marchewka
2 szt. ogórki kiszone
2 szt. łodygi selera naciowego
1 szt. mała cebula
1/2 szt. pietruszki
1 szt. kawałek selera

Opis wykonania

Pierś z indyka mielimy na średnich oczkach w maszynce do mięsa. Do miski wkładamy zmielone mięso, jajko, pietruszkę doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Do garnka wlewamy około 1 litr wody dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler w kostkę, cebulę, czosnekziele angielskie, liście laurowe, Łyżką z mięsa robimy małe kuleczki, które dodajemy do wywaru warzywnego. Całość gotujemy około 15 minut na wolnm ogniu.. Pod koniec gotowania dodajemy ogórki pokrojone w plasterki, seler naciowy i koperek gotujemy około 5 minut
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Co prawda na diecie nie jestem ale z chęcią spróbuję :)