Odchudzająca zupa ogórkowa
2 porcje
25 min
Łatwe
Czas gotowania zupy zależy od tego, jakie lubimy warzywa.
Składniki
15 dkg piersi z indyka
1 szt. małe jajko
1 szt. marchewka
2 szt. ogórki kiszone
2 szt. łodygi selera naciowego
1 szt. mała cebula
1/2 szt. pietruszki
1 szt. kawałek selera
Odchudzająca zupa ogórkowa
Odchudzająca zupa ogórkowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pierś z indyka mielimy na średnich oczkach w maszynce do mięsa. Do miski wkładamy zmielone mięso, jajko, pietruszkę doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do garnka wlewamy około 1 litr wody dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler w kostkę, cebulę, czosnekziele angielskie, liście laurowe, Łyżką z mięsa robimy małe kuleczki, które dodajemy do wywaru warzywnego. Całość gotujemy około 15 minut na wolnm ogniu.. Pod koniec gotowania dodajemy ogórki pokrojone w plasterki, seler naciowy i koperek gotujemy około 5 minut
Komentarze