Odchudzająca zupa ogórkowa
 
                                            2 porcje
25 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
                    Czas gotowania zupy zależy od tego, jakie lubimy warzywa. 
                
                Składniki
15 dkg piersi z indyka 
                                                            1 szt. małe jajko 
                                                            1 szt. marchewka 
                                                            2 szt.  ogórki kiszone 
                                                            2 szt.  łodygi selera naciowego
                                                            1 szt.  mała cebula
                                                            1/2 szt.  pietruszki 
                                                            1 szt.  kawałek selera 
                                                    Odchudzająca zupa ogórkowa
Odchudzająca zupa ogórkowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Pierś z indyka mielimy na średnich oczkach w maszynce do mięsa.  Do miski wkładamy zmielone mięso, jajko, pietruszkę doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do garnka wlewamy około 1 litr wody dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler w kostkę, cebulę, czosnekziele angielskie, liście laurowe, Łyżką z mięsa robimy małe kuleczki, które dodajemy do wywaru warzywnego. Całość gotujemy około 15 minut na wolnm ogniu.. Pod koniec gotowania dodajemy ogórki pokrojone w plasterki, seler naciowy i koperek gotujemy około 5 minut
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
                     
                     
     
                     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze