Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pikantna wołowina.

Składniki

250 g wołowina - ligawa
50 ml sos sojowy
1 łyżeczka imbir
2 szt. czosnek
2 łyżeczka sezam biały
1 szt. papryka czerwona
2 szt. seler naciowy
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1/2 szt. cukinia
1 szczypta pieprz
1/2 szt. papryka chili
1 łyżka oliwa
150 g Ryz jaśminowy

Opis wykonania

Marynata: sos sojowy, posiekany czosnek, starty imbir. Marynujemy pokrojone w paski mięso. Odstawiamy na 30min. Warzywa kroimy w słupki, a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy wołowinę, dodajemy warzywa i smażymy aż zmiękną. Ryz gotujemy wg przepisu na opakowaniu. N a ugotowany ryz wykładamy porcje mięsa i posypujemy sezamem. Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych