Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pikantna wołowina.

Składniki

250 g wołowina - ligawa
50 ml sos sojowy
1 łyżeczka imbir
2 szt. czosnek
2 łyżeczka sezam biały
1 szt. papryka czerwona
2 szt. seler naciowy
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1/2 szt. cukinia
1 szczypta pieprz
1/2 szt. papryka chili
1 łyżka oliwa
150 g Ryz jaśminowy

Opis wykonania

Marynata: sos sojowy, posiekany czosnek, starty imbir. Marynujemy pokrojone w paski mięso. Odstawiamy na 30min. Warzywa kroimy w słupki, a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy wołowinę, dodajemy warzywa i smażymy aż zmiękną. Ryz gotujemy wg przepisu na opakowaniu. N a ugotowany ryz wykładamy porcje mięsa i posypujemy sezamem. Smacznego.

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych