orientalna wołowinka
2 porcje
60 min
Średnie
Pikantna wołowina.
Składniki
250 g wołowina - ligawa
50 ml sos sojowy
1 łyżeczka imbir
2 szt. czosnek
2 łyżeczka sezam biały
1 szt. papryka czerwona
2 szt. seler naciowy
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1/2 szt. cukinia
1 szczypta pieprz
1/2 szt. papryka chili
1 łyżka oliwa
150 g Ryz jaśminowy
orientalna wołowinka
orientalna wołowinka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Marynata: sos sojowy, posiekany czosnek, starty imbir. Marynujemy pokrojone w paski mięso. Odstawiamy na 30min. Warzywa kroimy w słupki, a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy wołowinę, dodajemy warzywa i smażymy aż zmiękną.
Ryz gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
N a ugotowany ryz wykładamy porcje mięsa i posypujemy sezamem.
Smacznego.
Komentarze