Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pad Thai Agasavy

Opis wykonania

Pad thai jest jednym z najsłynniejszych dań kuchni tajskiej. To smażony w woku makaron podawany z różnorodnymi dodatkami. Makaron z kurczakiem może mieć różne odsłony, jedną z nich jest Pad Thai, którego zdecydowanie warto spróbować!

  1. Makaron ryżowy wsyp do garnka z wrzącą wodą, gotuj go przez 3 minuty, a następnie odcedź na sitku i przepłucz zimną wodą.
  2. Składniki sosu starannie wymieszaj w miseczce.
  3. Na patelni podgrzej olej, dodaj czosnek pokrojony na cienkie plasterki.
  4. Dodaj kurczaka i/lub pokrojone tofu i smaż przez 3 minuty. 
  5. Na patelnię wbij jajka i podsmaż całość przez 1 minutę delikatnie mieszając.
  6. Do  całości dodaj odsączony makaron i smaż mieszając przez 2 minuty.
  7. Na patelnię wlej sos i smaż wszystko jeszcze max. 2 minuty.
  8. Dodaj kiełki i posiekaną dymkę, wymieszaj.
  9. Posyp orzeszkami ziemnymi rozgniecionymi w blenderze.