Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4.33 (Ilość ocen: 3)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów.

Składniki

400 g mrożonego zielonego groszku
400 g orzeszków ziemnych niesolonych
80 g parmezanu
50 g świeżej bazylii
4 szt. ząbki czosnku
80 ml oliwa z oliwek
sok z połowy cytryny
sok z połowy limonki
1 szczypta świeżo zmielony pieprz
1 szczypta sól morska

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
980.3 kcal
Tłuszcz
74.9 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
42.3 g
Białko
14 g
Sól
1.7 g

Opis wykonania

1. Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 3-4 minuty. Następnie wystudzić. 2. Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Podawać na tostach, grzankach lub macy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4.33, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych