Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii
4 porcje
30 min
Średnie
4.33 (Ilość ocen: 3)
Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów.
Składniki
400 g mrożonego zielonego groszku
400 g orzeszków ziemnych niesolonych
80 g parmezanu
50 g świeżej bazylii
4 szt. ząbki czosnku
80 ml oliwa z oliwek
sok z połowy cytryny
sok z połowy limonki
1 szczypta świeżo zmielony pieprz
1 szczypta sól morska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
980.3 kcal
Tłuszcz
74.9 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
42.3 g
Białko
14 g
Sól
1.7 g
Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii
Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 3-4 minuty. Następnie wystudzić. 2. Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Podawać na tostach, grzankach lub macy.
Komentarze