Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Syrop z pigwy jest niezastąpiony w okresie jesienno-zimowym. Jest naturalnym lekiem - zawiera dużo witaminy C i wiele cennych składników. Doskonale wspiera odporność i walczy z infekcjami. Syrop dodany do herbaty nadaje jej wyjątkowy smak i aromat.

Składniki

2 szklanki wypestkowanych i pokrojonych owoców pigwy
2 szklanki cukru
1 l wody
cytryna (opcjonalnie)

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
555.5 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
139.6 g
Błonnik
1.1 g
Białko
5.2 g
Sól
0 g

Opis wykonania

Owoce pigwy włóż do garnka, miski lub większego słoika.

Zagotuj  wodę z cukrem i sokiem z cytryny. Zagotowaną wodą zalej owoce, tak by całe były przykryte przygotowanym roztworem. Możesz dodać pokrojone kawałki cytryny. Syrop odstaw na 2 dni.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Bosh Logo
Bosh

Po dwóch dniach syrop wraz z owocami przelej do mniejszych słoiczków (można go zapasteryzować na płycie grzewczej w garnku lub na sucho piekarniku).

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych