Przepis na syrop z pigwy

4 porcje
20 min
Łatwe
3.5 (Liczba ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Przepis na syrop z pigwy
Przepis na syrop z pigwy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Owoce pigwy włóż do garnka, miski lub większego słoika.

Zagotuj wodę z cukrem i sokiem z cytryny. Zagotowaną wodą zalej owoce, tak by całe były przykryte przygotowanym roztworem. Możesz dodać pokrojone kawałki cytryny. Syrop odstaw na 2 dni.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.


Po dwóch dniach syrop wraz z owocami przelej do mniejszych słoiczków (można go zapasteryzować na płycie grzewczej w garnku lub na sucho piekarniku).
Komentarze