Przepis na syrop z pigwy
 
                                            4 porcje
20 min
Łatwe
3.71 (Liczba ocen: 7)
Składniki
Wartości odżywcze
Przepis na syrop z pigwy
Przepis na syrop z pigwy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Owoce pigwy włóż do garnka, miski lub większego słoika.
 
                        Zagotuj wodę z cukrem i sokiem z cytryny. Zagotowaną wodą zalej owoce, tak by całe były przykryte przygotowanym roztworem. Możesz dodać pokrojone kawałki cytryny. Syrop odstaw na 2 dni.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
 
                         
                        Po dwóch dniach syrop wraz z owocami przelej do mniejszych słoiczków (można go zapasteryzować na płycie grzewczej w garnku lub na sucho piekarniku).
 
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze