Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Przysmak Popeye'a

Opis wykonania

... czyli zapiekanka z razowym makaronem, rybą i szpinakiem pod kołderką z serka.

1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. (ja użyłam makaronu z dodatkiem buraka). Po ugotowaniu odcedzamy. 2. Wcześniej rozmrożone filety kroimy na średniej wielkości kawałki i wrzucamy je do gotującego bulionu. Rybę gotujemy ok 15-20 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu odcedzamy. 3. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy szpinak i doprawiamy go solą, pieprzem, tymiankiem i sokiem z cytryny. Chwilę razem dusimy. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju i na dno przekładamy makaron. Następnie układamy warstwę szpinaku i na niego ugotowaną rybę. 5. W rondelku rozpuszczamy serki topione z jogurtem naturalnym, tak aby powstała gładka masa. 6. Przygotowany sos wlewamy na wierzch naszej zapiekanki. Nastawiamy piekarnik na 170*C i pieczemy ok 35-40minut. Zapiekankę można posypać natką pietruszki. Smacznego!

Bosch do kuchni