Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ten prosty,szybki przepis ma nas rozgrzać w jesienne wieczory,które już nadchodzą.Dodatkowa zaleta to przepyszny smak.Cała rodzina zachwyca się zupką

Składniki

2 szt. czosnek
2 szt. papryka
10 szt. pomidory koktajlowe
1 szt. por
400 ml woda
2 szt. serek topiony
1 szczypta pieprz
1 łyżeczka papryka mielona słodka
1 łyżeczka lubczyk
1 łyżka dynia
1 szt. kostka rosołowa
1 łyżka koncentrat pomidorowy
1 łyżka śmietana 18 %

Opis wykonania

Zagotowujemy wodę 200 ml-połowę porcji.Czosnek mielimy w blenderze i po zmieleniu dodajemy do wody.Następnie kroimy drobno pozostałe warzywa i to wszystko dorzucamy do garnka.Dolewamy resztę wody i pod przykryciem gotujemy.Gdy warzywa będą miękkie miksujemy całość.Ponownie zagotowujemy i pod koniec gotowania dodajemy serek topiony i śmietanę.Ja podaję z domowym masłem i pieczywem.Smacznego pysznego wieczoru .
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo ciekawa zupa. Myślę że skorzystam z przepisu