Rozgrzewająca zupa rybna z dorsza
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Rozgrzewająca zupa rybna z dorsza
Rozgrzewająca zupa rybna z dorsza
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filety z dorsza opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek oraz paprykę posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodać 1 łyżeczkę kminu rzymskiego,chili, posiekaną paprykę,cebulę i czosnek. Całość zeszklić na małym ogniu, przez około 3 minuty. Następnie dodać pomidory z puszki. Wszystko przelać do garnka i dodać bulion, 3 łyżki oliwy z oliwek oraz sok z cytryny oraz rybę. Delikatnie wymieszać, przykryć pokrywą i gotować na niezbyt dużym ogniu przez około 8 - 10 minut, aż ryba będzie miękka. W trakcie gotowania delikatnie zamieszać. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać masło. Zupę podawać z grzankami z pieczywa.
Komentarze