Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna ,rozgrzewająca zupa rybna na bazie dorsza. Pikantna i aromatyczna . Idealnie sprawdza się e chłodnie dni.

Składniki

400-500 g ryba dorsz
400 ml bulion warzywny lub rybny
1 łyżeczka kmin rzymski
1 szt. puszka krojonych pomidorów
1 szt. czerwona cebula
1 szt. cebula
czosnek 2 ząbki
1/2 szt. sok wyciśnięty z połówki cytryny
4 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka masło
do smaku szczypta chili
do smaku szczypta sól, pieprz

Opis wykonania

Filety z dorsza opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek oraz paprykę posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodać 1 łyżeczkę kminu rzymskiego,chili, posiekaną paprykę,cebulę i czosnek. Całość zeszklić na małym ogniu, przez około 3 minuty. Następnie dodać pomidory z puszki. Wszystko przelać do garnka i dodać bulion, 3 łyżki oliwy z oliwek oraz sok z cytryny oraz rybę. Delikatnie wymieszać, przykryć pokrywą i gotować na niezbyt dużym ogniu przez około 8 - 10 minut, aż ryba będzie miękka. W trakcie gotowania delikatnie zamieszać. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać masło. Zupę podawać z grzankami z pieczywa.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Bardzo dobra🙂eksplozja smaku ❤️