Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana

Opis wykonania

Ciekawa wariacja na temat typowej sałatki ziemniaczanej

Sałatka zaskakuje prostotą wykonania oraz intensywnym smakiem i aromatem.

Opis przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w średnią kostkę. Kalafiora podziel na małe różyczki, a dymkę, pora oraz koperek drobno posiekaj.
  2. Ziemniaki oraz kalafiora gotuj w wodzie do miękkości. Kalafiora połącz z jogurtem i parmezanem, a następnie rozdrobnij przy pomocy blendera.
  3. Do powstałej masy dodaj ziemniaki, dymkę, pora oraz koperek i dokładnie wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę udekoruj szczypiorkiem i koperkiem.

TIP

  • Posiekaną cebulę oraz pora delikatnie skrop oliwą. Dzięki temu ich smak lekko złagodnieje i nie będzie tak ostry. Pora możesz dodatkowo sparzyć.
  • Do sałatki możesz dodać wędzoną paprykę i kumin, a także świeżą paprykę pokrojoną w drobną kostkę.

Bosch do kuchni