Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciekawa wariacja na temat typowej sałatki ziemniaczanej

Składniki

5-6 średnich młodych ziemniaków
1 kalafior
1 cebulka dymka
1/2 pora
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki parmezanu
Kilka gałązek koperku
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Sałatka zaskakuje prostotą wykonania oraz intensywnym smakiem i aromatem.

Opis przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w średnią kostkę. Kalafiora podziel na małe różyczki, a dymkę, pora oraz koperek drobno posiekaj.
  2. Ziemniaki oraz kalafiora gotuj w wodzie do miękkości. Kalafiora połącz z jogurtem i parmezanem, a następnie rozdrobnij przy pomocy blendera.
  3. Do powstałej masy dodaj ziemniaki, dymkę, pora oraz koperek i dokładnie wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę udekoruj szczypiorkiem i koperkiem.

TIP

  • Posiekaną cebulę oraz pora delikatnie skrop oliwą. Dzięki temu ich smak lekko złagodnieje i nie będzie tak ostry. Pora możesz dodatkowo sparzyć.
  • Do sałatki możesz dodać wędzoną paprykę i kumin, a także świeżą paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy