Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna sałatka w sam raz dla stęsknionych wiosennego powiewu w kuchni. Kasza kuskus sprawia, że jest bardzo syta.

Składniki

1 szklanka kaszy kuskus
2 szczypty soli
3 łodygi selera naciowego
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 duża czerwona papryka
1 duży por (biała część)
5 ogórków konserwowych
300 ml majonezu

Opis wykonania

1

Kuskus zalej wrzątkiem i dodaj szczyptę soli. Przykryj na kilka minut, gdy wchłonie cały płyn przemieszaj i wystudź.

2

Por pokrój w cienkie plasterki, przelej wrzątkiem, odcedź. Przełóż na dno miski, lekko posól.

3

Na por wyłóż wystudzoną kaszę kuskus. Następnie ułóż odsączonego tuńczyka. Lekko dopraw pieprzem. Posmaruj połową majonezu. Wyłóż pokrojone w kostkę i odciśnięte ogórki konserwowe i kukurydzę.

4

Na kukurydzę wyłóż pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pozostałą część majonezu. Seler pokrój drobno i posyp warstwę majonezu, tak aby zupełnie zakrył majonez.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych