Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka z jajkami, awokado i rzeżuchą

Opis wykonania

Smaczna, lekko ostra, dzięki dodaniu rzeżuchy, sałatka.

Opis przygotowania:

Jaja kurze można zastąpić przepiórczymi. Na jedno kurze jajko przypadają 3-4 przepiórcze.

  1. Jaja kurze posiekaj niezbyt drobno, a przepiórcze przekrój na pół.
  2. Cebulę i rzodkiewki pokrój w kostkę lub posiekaj drobno w blenderze.
  3. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i skórkę, skrop sokiem z cytryny i pokrój w kostkę.
  4. Przygotuj sos - majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem i płatkami papryki.
  5. Wszystkie składniki włóż do miski, dodaj sos i wymieszaj. Posyp rzeżuchą. Jeżeli sałatka wyda Ci się za gęsta, dodaj trochę oliwy. Smacznego!

Bosch do kuchni