Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowa, pożywna i energetyczna sałatka - w sam raz na lekki obiad.

Składniki

200 g quinoa mieszana (komosa ryżowa)
1 szt. pomidor
2 szt. sok z limonki
20 szt. oliwki czarne i zielone
1 szt. średnia cebula
1 szt. papryka
1 łyżeczka pasta z pikantnej papryki
0,5 szt. awokado
natka pietruszki
sól, pieprz

Opis wykonania

Ugotować i wystudzić quinoę. Pokroić pomidora, paprykę, awokado w jednocentymetrową kostkę.

Pokroić oliwki w plastry. Cebulę drobno pokroić. Wsypać quinoę do miski, doprawić solą, sokiem z limonki i pastą z papryki. Całość wymieszać.

Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Sałatkę podać posypaną natką z pietruszki podać w skórce awokado.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych