Salatka z komosą ryżową i awokado
1 porcje
30 min
Łatwe
Zdrowa, pożywna i energetyczna sałatka - w sam raz na lekki obiad.
Składniki
200 g quinoa mieszana (komosa ryżowa)
1 szt. pomidor
2 szt. sok z limonki
20 szt. oliwki czarne i zielone
1 szt. średnia cebula
1 szt. papryka
1 łyżeczka pasta z pikantnej papryki
0,5 szt. awokado
natka pietruszki
sól, pieprz
Sałatka z quinoa (komosą ryżową) i avocado
Sałatka z quinoa (komosą ryżową) i avocado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotować i wystudzić quinoę. Pokroić pomidora, paprykę, awokado w jednocentymetrową kostkę.
Pokroić oliwki w plastry. Cebulę drobno pokroić. Wsypać quinoę do miski, doprawić solą, sokiem z limonki i pastą z papryki. Całość wymieszać.
Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Sałatkę podać posypaną natką z pietruszki podać w skórce awokado.
Komentarze