Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Połączenie kaszy, sezonowych warzyw z orzechami to bardzo smaczna i pożywna przekąska, idealna na 2 śniadanie.

Składniki

100 g kasza jaglana
100 g kasza gryczana biała
100 g kasza gryczana palona
100 g kasza quinoa
1 szt. burak gotowany
4 szt. rzodkiewka
100 g ser typu greckiego
1 garść prażone pestki słonecznika
1 garść prażone orzechy nerkowca
1 garść orzechy włoskie
1 łyżka miód
2 łyżka sok z cytryny
1 łyżka musztarda
4 łyżka ocet ryżówy
6 łyżka oliwa z oliwek
1 szczypta sól himalajska
1 szczypta pieprz
1 szczypta papryka wędzona
1 szczypta czubryca czerwona
1 szczypta gomasio ( sól sezamowa)
1 szt. ogórek
25 g szczypiorek
25 g natka pietruszki
6 szt. pomidorki koktajlowe
1 garść kiełki słonecznika
50 g suszone śliwki
50 g suszone pomidory
50 g szpinak
50 g roszponka
50 g rukola
100 g wędzone tofu
100 g fasolka edamame
50 g czarne oliwki

Opis wykonania

Najprzyjemniejsze w przepisach na sałatki jest to, że wystarczy ugotować kaszę i ewentualnie podprażyć orzechy, następnie wymieszać je z warzywami i przyprawami i gotowe. Nie ma tu żadnej filozofii oprócz dobrania składników. Sałatka nr 1 Quinoa biała, roszponka, rzodkiewka, ogórek, szczypiorek, natka pietruszki, kiełki słonecznika, gomasio. Świeżo mielony pieprz kolorowy, sól himalajska. Sos: 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżka miodu, łyżka musztardy miodowej, 4 łyżki octu ryżowego. Sałatka nr 2 Kasza jaglana, fasolka edamame, czarne oliwki, pomidory koktajlowe, prażone orzechy nerkowca, oliwa, sok z cytryny, gomasio (sól sezamowa), pieprz. Sałatka nr 3 Biała kasza gryczana, burak gotowany, czerwona cebula, rukola, wędzone tofu, orzechy włoskie. Świeżo mielony pieprz kolorowy, gomasio (sól sezamowa ). Sos: 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżka miodu, łyżka musztardy miodowej, 2 łyżki cytryny. Sałatka nr 4 Kasza gryczana palona, suszone śliwki, odsączone z oliwy suszone pomidory, szpinak, feta, prażone pestki słonecznika. Świeżo mielony pieprz kolorowy, sól, szczypta papryki wędzonej lub czerwonej czubrycy. Sos: 6 łyżek oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka miodu, 2 łyżki cytryny.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych