Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sernik z budyniami kokosowymi, posypany wiórkami kokosowymi.

Składniki

Przepis na blaszkę o wymiarach 23x33 cm
jajek
125 g (pół kostki) margaryny
1 1/2 szklanka mąki
1/4 szklanka cukru
1 kg sera
budynie śmietankowe
cukru
3 łyżka oleju
3 szklanka mleka
4 łyżka cukru kryształu
proszek do pieczenia
wiórki do posypania

Opis wykonania

Piekarnik nagrzać do 180°C.Spód: ½ kostki margaryny utrzeć z 3 żółtkami, 1 ½ szklanki mąki, ¼ szklanki cukru i łyżeczką proszku do pieczenia. Ciasto ma być miękkie. Rozłożyć na dnie blachy. Wcześniej wyłożyć papierem blachę. Masa serowa: zmiksować w dużej misce ser z budyniami, dodać 4 żółtka, ¾ szklanki cukru, mleko, olej. Na ciasto wylać masę serową. Masa jest płynna i taka ma być. Piec 35-40 minut w 180°C.

Po upływie 25 minut przygotować pianę z pozostałych białek. 7 białek ubić z 4 łyżkami cukru na sztywną pianę. Gdy ciasto będzie gotowe wyjąć je i pokryć wcześniej ubitą pianą. Całość posypać wiórkami. Piec jeszcze 10-15 minut. Od razu wyjąć ciasto z piekarnika i odstawić w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje po nocy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych