Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sernik z Rosą

Opis wykonania

Sernik z budyniami kokosowymi, posypany wiórkami kokosowymi.

Piekarnik nagrzać do 180°C.Spód: ½ kostki margaryny utrzeć z 3 żółtkami, 1 ½ szklanki mąki, ¼ szklanki cukru i łyżeczką proszku do pieczenia. Ciasto ma być miękkie. Rozłożyć na dnie blachy. Wcześniej wyłożyć papierem blachę. Masa serowa: zmiksować w dużej misce ser z budyniami, dodać 4 żółtka, ¾ szklanki cukru, mleko, olej. Na ciasto wylać masę serową. Masa jest płynna i taka ma być. Piec 35-40 minut w 180°C.



Po upływie 25 minut przygotować pianę z pozostałych białek. 7 białek ubić z 4 łyżkami cukru na sztywną pianę. Gdy ciasto będzie gotowe wyjąć je i pokryć wcześniej ubitą pianą. Całość posypać wiórkami. Piec jeszcze 10-15 minut. Od razu wyjąć ciasto z piekarnika i odstawić w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje po nocy.