Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sernik pistacjowy

Opis wykonania

Marzysz o deserze, który zrobi wrażenie na Twoich gościach? Co powiesz na sernik potrójnie pistacjowy? To idealna propozycja dla miłośników kremowych i oryginalnych smaków. Ten wyjątkowy sernik wypełniony jest delikatnym kremem pistacjowym, który rozpływa się w ustach, a wszystko to na spodzie z chrupiących ciasteczek. Przygotowanie sernika pistacjowego nie jest trudne, a rezultat na pewno zachwyci Twoich bliskich!

Sernik pistacjowy - krok 1

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. 

Sernik pistacjowy - krok 2

Do misy MUMa przełóż ser, dodaj  jajka, budyń śmietankowy oraz pastę pistacjową i zmiksuj na gładką masę.  

W rondelku rozpuść masło i delikatnie przestudź. Następnie herbatniki przełóż do misy blendera i zmiksuj na piasek. Dodaj przestudzone masło, dokładnie połącz i wyłóż dno tortownicy.

Sernik pistacjowy - krok 3

Wyłóż masę serową na przygotowany sód i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, góra-dół, przez ok.1 h. 

Kiedy sernik będzie kończył się piec, przygotuj masę – w rondelku podgrzej śmietankę 30%, dodaj połamaną białą czekoladę i pastę pistacjową. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia i uzyskania gładkiej konsystencji.  

Sernik po upieczeniu oblej polewą i udekoruj ulubionymi owocami i pistacjami.  

Bosch do kuchni