Sernik pistacjowy

12 porcje
90 min
Łatwe
4.75 (Liczba ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Sernik pistacjowy
Sernik pistacjowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

Porada
Jak dobrać odpowiednią ilość składników? Zintegrowana waga w robocie kuchennym OptiMUM marki Bosch poda Ci dokładne ilości składników znajdujących się w misie i blenderze.


Wyłóż masę serową na przygotowany sód i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, góra-dół, przez ok.1 h.
Kiedy sernik będzie kończył się piec, przygotuj masę – w rondelku podgrzej śmietankę 30%, dodaj połamaną białą czekoladę i pastę pistacjową. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia i uzyskania gładkiej konsystencji.
Sernik po upieczeniu oblej polewą i udekoruj ulubionymi owocami i pistacjami.
Komentarze