


Marzysz o deserze, który zrobi wrażenie na Twoich gościach? Co powiesz na sernik potrójnie pistacjowy? To idealna propozycja dla miłośników kremowych i oryginalnych smaków. Ten wyjątkowy sernik wypełniony jest delikatnym kremem pistacjowym, który rozpływa się w ustach, a wszystko to na spodzie z chrupiących ciasteczek. Przygotowanie sernika pistacjowego nie jest trudne, a rezultat na pewno zachwyci Twoich bliskich!
Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.
Do misy MUMa przełóż ser, dodaj jajka, budyń śmietankowy oraz pastę pistacjową i zmiksuj na gładką masę.
W rondelku rozpuść masło i delikatnie przestudź. Następnie herbatniki przełóż do misy blendera i zmiksuj na piasek. Dodaj przestudzone masło, dokładnie połącz i wyłóż dno tortownicy.
Wyłóż masę serową na przygotowany sód i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, góra-dół, przez ok.1 h.
Kiedy sernik będzie kończył się piec, przygotuj masę – w rondelku podgrzej śmietankę 30%, dodaj połamaną białą czekoladę i pastę pistacjową. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia i uzyskania gładkiej konsystencji.
Sernik po upieczeniu oblej polewą i udekoruj ulubionymi owocami i pistacjami.