Sernik pistacjowy
![Sernik pistacjowy](https://akademiasmaku.pl/storage/8089/conversions/sernik-pistacjowy-5285-single.webp)
12 porcje
90 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Sernik pistacjowy
Sernik pistacjowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10759/conversions/TXUihD0CRXDcgS-thumb.webp)
Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10760/conversions/03agmci8LL1U8c-thumb.webp)
Porada
Jak dobrać odpowiednią ilość składników? Zintegrowana waga w robocie kuchennym OptiMUM marki Bosch poda Ci dokładne ilości składników znajdujących się w misie i blenderze.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10761/conversions/Xj6djxiEyTgEpy-thumb.webp)
Wyłóż masę serową na przygotowany sód i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, góra-dół, przez ok.1 h.
Kiedy sernik będzie kończył się piec, przygotuj masę – w rondelku podgrzej śmietankę 30%, dodaj połamaną białą czekoladę i pastę pistacjową. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia i uzyskania gładkiej konsystencji.
Sernik po upieczeniu oblej polewą i udekoruj ulubionymi owocami i pistacjami.
Komentarze