Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smoothie jarmużowo-szpinakowo-owocowe z jogurtem naturalnym domowej roboty, cynamonem oraz kakaem.

Składniki

500 g Jarmuż
250 g Szpinak
3 szt. Banan
1 szt. Mango
2 szt. Kiwi
2 szt. Awokado
6 szt. Truskawki
250 ml Woda niegazowana
500 g Jogurt naturalny domowy
6 łyżeczka Cynamon
6 łyżeczka Kakao

Opis wykonania

1. Przygotować wszystkie potrzebne składniki oraz blender kielichowy, deskę do krojenia nóż i dużą miskę oraz szklanki do podania smoothie. 2. Szpinak umyć, owoce obrać. 3. Do blendera kielichowego wrzucić 250 g jarmużu i wlać 250 ml wody. Zmiksować. Dodać kolejną porcję 250 g jarmużu i zmiksować po czy dodać szpinak i czynność powtórzyć. 4. Zmiksowany jarmuż i szpinak przelać do miski. 5. Do kielicha blendera wrzucić obrane mango, 3 banany, obrane awokado, 2 obrane owoce kiwi, 6 truskawek i zalać 200 ml zmiksowanego jarmużu ze szpinakiem. Całość dokładnie zmiksować. 6. Zmiksowane owoce przelać do miski ze zmiksowanym jarmużem i szpinakiem. Dokładnie wymieszać. 7. Smoothie nakładać naprzemiennie z domowym jogurtem naturalnym. Na koniec posypać cynamonem i kakaem. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych