Sos tatarski
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 3)
Odkąd pamiętam moja mama zawsze robiła taki sos tatarski, Ja też często go robię, zwłaszcza że moje dzieci i mąż bardzo go lubią :)
Składniki
1 szt. duży słoik marynowanych pieczarek
1 l słoik ogórków kiszonych
8 szt. jajka
1 szt. cebula
majonez
śmietana
sól
Sos tatarski
Sos tatarski
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pieczarki, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i również pokroić w drobną kostkę.
Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku pieprzem czarnym i solą , dodać majonez i śmietanę według uznania, wszystko razem wymieszać.
Moja rada: Taki sos można zrobić tylko z żółtkami i nafaszerować białka.
Komentarze