Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sos tatarski

Opis wykonania

Przepis na sos tatarki doskonały do jajek.

Wiele osób nie wyobraża sobie zjedzenia święconego jajka bez tego sosu. Świetnie smakuje on również z świeżo wędzonymi wędlinami.

Opis wykonania:

  1. Grzybki oraz ogórki pokrój w bardzo drobną kostkę, a szczypiorek posiekaj.
  2. Majonez, śmietanę, jogurt i musztardę dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie dodaj grzyby, ogórki oraz szczypiorek.
  4. Całość dopraw do smaku pieprzem i solą. 
  5. Sos przechowuj w szklanym słoiku w lodówce.

TIP DIETETYCZNY 

  1. Do sosu możesz dodać różne rodzaje marynowanych grzybów np. maślaki, podgrzybki lub borowiki. 
  2. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, możesz dodać do sosu łyżeczkę chrzanu.
  3. Szczypiorek możesz zamienić na koperek.

Bosch do kuchni