Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szybka zupa z zielonej i czerwonej soczewicy

Opis wykonania

Zupa z soczewicy z dodatkiem warzyw korzeniowych i przypraw jest aromatyczna, lekko pikantna i bardzo rozgrzewająca.

Szybka zupa z zielonej i czerwonej soczewicy - krok 1

Zieloną soczewicę namocz przez ok. 60 minut.

Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Seler, marchew i pietruszkę obierz i pokój w kostkę. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki.

Szybka zupa z zielonej i czerwonej soczewicy - krok 2

Na płycie grzewczej ustaw garnek o grubszym dnie. Rozgrzej w nim oliwę z oliwek i zeszklij cebulę. Następnie dorzuć posiekany czosnek i resztę pokrojonych warzyw.

Dodaj pomidory i przyprawy – kurkumę, imbir i paprykę. Całość podsmaż przez ok. 10 minut.

Szybka zupa z zielonej i czerwonej soczewicy - krok 3

Następnie składniki zalej bulionem. Dodaj soczewicę i gotuj, aż warzywa będą miękkie.

Pod koniec gotowania dopraw zupę solą i pieprzem do smaku.

Bosch do kuchni