Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tiramisu z mascarpone, smakować będzie każdemu łasuchowi. Jest proste i szybkie do przygotowania. Podawane wletnie podwieczorki, świetnie smakuje urozmaicone świeżymi malinami albo truskawkami. Po prostu pycha!

Składniki

250 g - serka mascarpone
1 łyżki - biszkoptów języczków
2 szt. - żółtek
0,5 filiżanki - kawy rozpuszczalnej przestudzonej
5 łyżeczki - likier amaretto
3 łyżki - kakao
5 łyżek - cukru pudru

Opis wykonania

Żółtka utrzyj razem z cukrem pudrem, dodaj serki mascarpone. Ucieraj dalej, aż otrzymasz jednolitą masę.

Zaparz i wystudź kawę, a następnie dolej do niej likier Amaretto. Każdy biszkopt namocz i ułóż na kwadratowej blaszce.

Porada

Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch. 

Bosh Logo
Bosh

Na biszkopty wyłóż połowę masy serowej, następnie wyłóż drugą część namoczonych w kawie biszkoptów. Nałóż drugą warstwę sera, wyrównaj, a następnie posyp kakao.

Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Mój ulubiony deser! Mniam!