Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tiramisu z mascarpone

Opis wykonania

Tiramisu z mascarpone, smakować będzie każdemu łasuchowi. Jest proste i szybkie do przygotowania. Podawane wletnie podwieczorki, świetnie smakuje urozmaicone świeżymi malinami albo truskawkami. Po prostu pycha!

  1. Żółtka utrzyj razem z cukrem pudrem, dodaj serki mascarpone. Ucieraj dalej, aż otrzymasz jednolitą masę.

  2. Zaparz i wystudź kawę, a następnie dolej do niej likier Amaretto. Każdy biszkopt namocz i ułóż na kwadratowej blaszce.

  3. Na biszkopty wyłóż połowę masy serowej, następnie wyłóż drugą część namoczonych w kawie biszkoptów. Nałóż drugą warstwę sera, wyrównaj, a następnie posyp kakao.

  4. Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.

Bosch do kuchni