Tiramisu z mascarpone
6 porcje
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Tiramisu z mascarpone, smakować będzie każdemu łasuchowi. Jest proste i szybkie do przygotowania. Podawane wletnie podwieczorki, świetnie smakuje urozmaicone świeżymi malinami albo truskawkami. Po prostu pycha!
Składniki
250 g - serka mascarpone
1 łyżki - biszkoptów języczków
2 szt. - żółtek
0,5 filiżanki - kawy rozpuszczalnej przestudzonej
5 łyżeczki - likier amaretto
3 łyżki - kakao
5 łyżek - cukru pudru
Tiramisu z mascarpone
Tiramisu z mascarpone
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Żółtka utrzyj razem z cukrem pudrem, dodaj serki mascarpone. Ucieraj dalej, aż otrzymasz jednolitą masę.
Zaparz i wystudź kawę, a następnie dolej do niej likier Amaretto. Każdy biszkopt namocz i ułóż na kwadratowej blaszce.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
Na biszkopty wyłóż połowę masy serowej, następnie wyłóż drugą część namoczonych w kawie biszkoptów. Nałóż drugą warstwę sera, wyrównaj, a następnie posyp kakao.
Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Komentarze