Tortilla z warzywami i kurczakiem po meksykańsku

4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Tortilla z warzywami i kurczakiem po meksykańsku
Tortilla z warzywami i kurczakiem po meksykańsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidory, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
Na oleju podsmaż cebulę z czosnkiem i kolendrą. Gdy cebula będzie szklista dodaj koncentrat oraz mięso i dokładnie wymieszaj.
Po chwili dodaj paprykę i pomidory.
Gdy papryka lekko zmięknie dodaj fasolę, kukurydzę, przyprawy i sok z limonki.
Podgrzej kilka minut by farsz był ciepły, a przyprawy oddały aromat.
Porada
Dzięki sensorowi Perfect Cook nie rozgotujesz przygotowywanego farszu.

Na plackach ułóż ciepły farsz i od razu zawiń w koperty.
Placki zapiekaj w grillu elektrycznym lub w piekarniku, aż tortilla zrobi się lekko rumiana i chrupiąca.
Komentarze