


Tortilla z kurczakiem po meksykańsku to doskonały pomysł na ciepłą kolację. Aromatyczne warzywa i kurczak, zawinięte i zapieczone w placku tortilli, rozgrzeją nawet w chłodny wieczór.
Pomidory, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
Na oleju podsmaż cebulę z czosnkiem i kolendrą. Gdy cebula będzie szklista dodaj koncentrat oraz mięso i dokładnie wymieszaj.
Po chwili dodaj paprykę i pomidory.
Gdy papryka lekko zmięknie dodaj fasolę, kukurydzę, przyprawy i sok z limonki.
Podgrzej kilka minut by farsz był ciepły, a przyprawy oddały aromat.
Na plackach ułóż ciepły farsz i od razu zawiń w koperty.
Placki zapiekaj w grillu elektrycznym lub w piekarniku, aż tortilla zrobi się lekko rumiana i chrupiąca.