Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tortilla z warzywami i kurczakiem po meksykańsku

Opis wykonania

Tortilla z kurczakiem po meksykańsku to doskonały pomysł na ciepłą kolację. Aromatyczne warzywa i kurczak, zawinięte i zapieczone w placku tortilli, rozgrzeją nawet w chłodny wieczór.

  1. Pomidory, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.

    Na oleju podsmaż cebulę z czosnkiem i kolendrą. Gdy cebula będzie szklista dodaj koncentrat oraz mięso i dokładnie wymieszaj.

    Po chwili dodaj paprykę i pomidory.

  2. Gdy papryka lekko zmięknie dodaj fasolę, kukurydzę, przyprawy i sok z limonki.

    Podgrzej kilka minut by farsz był ciepły, a przyprawy oddały aromat.

  3. Na plackach ułóż ciepły farsz i od razu zawiń w koperty.

    Placki zapiekaj w grillu elektrycznym lub w piekarniku, aż tortilla zrobi się lekko rumiana i chrupiąca.