Twarożek śniadaniowy
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Serek twarogowy to jeden z najbardziej lubianych produktów śniadaniowych. Można go przygotować na wiele sposobów. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkami. Taki prosty w przygotowaniu przysmak świetnie sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa na śniadani
Składniki
400 g - twarogu półtłustego
1 pęczek - rzodkiewki (ok. 10 sztuk)
1 pęczek - cebuli dymki ze szczypiorkiem
2-4 łyżki - śmietany 18%
4 szt. - ogórków małosolnych
- sól, pieprz
Twarożek śniadaniowy
Twarożek śniadaniowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa umyj, a następnie pokrój: dymkę w kostkę, szczypiorek posiekaj, rzodkiewkę i ogórki w półtalarki.
Twaróg przełóż do miski i lekko zmiksuj blenderem. Dodaj śmietanę i pokrojone warzywa. Wszystko wymieszaj.
Twarożek dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Komentarze