Twarożek śniadaniowy
4 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
400 g twarogu półtłustego
1 pęczek rzodkiewek (około 10 sztuk)
1 pęczek cebuli dymki ze szczypiorkiem
2-4 łyżki śmietany 18%
4 ogórki małosolne
Sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
Twarożek śniadaniowy
Twarożek śniadaniowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa umyj, a następnie pokrój: dymkę w kostkę, szczypiorek posiekaj, rzodkiewkę i ogórki w półtalarki.
Twaróg przełóż do miski i lekko zmiksuj blenderem. Dodaj śmietanę i pokrojone warzywa. Wszystko wymieszaj.
Twarożek dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Komentarze