Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Wiosenna sałatka z rzodkiewką, kaszą pęczak i kiełkami

Wiosenna sałatka z rzodkiewką, kaszą pęczak i kiełkami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rzodkiewka, kasza pęczak, brokuł i ser feta to główne składniki tej wiosennej sałatki.

Składniki

75 g kaszy pęczak
½ kostki fety
½ brokuła
100 g groszku cukrowego
1 ogórek zielony
10 pomidorków koktajlowych
5 rzodkiewek
1 czerwona cebula
2 łyżki octu balsamicznego
Kiełki brokuła
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Brokuła umyj, podziel na różyczki i gotuj na parze 5 minut. Odstaw do przestudzenia, a następnie podziel na mniejsze kawałki. Groszek podgotuj wraz z brokułem przez 2-3 minuty.

Fetę pokrój w kostkę. Warzywa dokładnie umyj. Ogórka i rzodkiewkę pokrój w kostkę, pomidorki na połówki, cebulę w piórka.

Porada

Groszek cukrowy można jeść na surowo.



Bosh Logo
Bosh

W misce wymieszaj wszystkie składniki, a całość udekoruj kiełkami, polej octem balsamicznym i dopraw do smaku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Jolanta Korzec
LEKKA I PYSZNA A PRZEDE WSZYSTKI ZDROWA