Wiosenna sałatka z rzodkiewką, kaszą pęczak i kiełkami

2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wiosenna sałatka z rzodkiewką, kaszą pęczak i kiełkami
Wiosenna sałatka z rzodkiewką, kaszą pęczak i kiełkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Brokuła umyj, podziel na różyczki i gotuj na parze 5 minut. Odstaw do przestudzenia, a następnie podziel na mniejsze kawałki. Groszek podgotuj wraz z brokułem przez 2-3 minuty.
Fetę pokrój w kostkę. Warzywa dokładnie umyj. Ogórka i rzodkiewkę pokrój w kostkę, pomidorki na połówki, cebulę w piórka.
Porada
Groszek cukrowy można jeść na surowo.

W misce wymieszaj wszystkie składniki, a całość udekoruj kiełkami, polej octem balsamicznym i dopraw do smaku.
Komentarze