Wołowina w sosie słodko-kwaśnym
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wołowina w sosie słodko-kwaśnym
Wołowina w sosie słodko-kwaśnym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pokrój mięso w cienki paseczki, dopraw sosem sojowym i pieprzem a następnie smaż małymi partiami w mocno rozgrzanym woku. Odstaw na chwilę na bok. Przygotuj pozostałe składniki: pokrój cebule, paprykę i ananasa w kostkę (nie wylewaj syropu z ananasa), chili i czosnek poszatkuj, a imbir obierz i zetrzyj na tarce. Zacznij gotować ryż według instrukcji na opakowaniu. Teraz rozgrzej mocno wok, wlej trochę olej i podsmaż cebulę wraz z papryką stale mieszając. Jak cebula się zarumieni dodaj czosnek, chili i imbir. Mieszaj minutę, dodaj mięso i wymieszaj. Dodaj ananasa wraz z syropem. Dodaj łyżkę octu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj wszystko razem jeszcze przez kilka minut. Podawaj z ryżem, posypane orzeszkami ziemnymi. Smacznego :)
Komentarze