Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne danie, bardzo proste w przygotowaniu.

Składniki

60 dkg mięso wołowe
1 szt. cebula
1 szt. papryka
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. chili
1 szt. kawałek imbiru
1 szt. ananas w puszce
2 łyżka sos sojowy
1 łyżka ocet winny
300-400 g ryż
1 garść orzeszki ziemne
4 łyżka olej

Opis wykonania

Pokrój mięso w cienki paseczki, dopraw sosem sojowym i pieprzem a następnie smaż małymi partiami w mocno rozgrzanym woku. Odstaw na chwilę na bok. Przygotuj pozostałe składniki: pokrój cebule, paprykę i ananasa w kostkę (nie wylewaj syropu z ananasa), chili i czosnek poszatkuj, a imbir obierz i zetrzyj na tarce. Zacznij gotować ryż według instrukcji na opakowaniu. Teraz rozgrzej mocno wok, wlej trochę olej i podsmaż cebulę wraz z papryką stale mieszając. Jak cebula się zarumieni dodaj czosnek, chili i imbir. Mieszaj minutę, dodaj mięso i wymieszaj. Dodaj ananasa wraz z syropem. Dodaj łyżkę octu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj wszystko razem jeszcze przez kilka minut. Podawaj z ryżem, posypane orzeszkami ziemnymi. Smacznego :)


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Pyszna w sosie słodko kwaśnym pierwszy raz wołowinę robiłam