Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna i zdrowa zielona zupa krem - z zielonych warzyw

Składniki

1/2 szklanka rozdrobniony szpinak - świeży lub mrożony
1 szt. brokuł
150 g cukinia
1 szklanka zielony groszek cukrowy
1/3 szklanka ugotowana wcześniej zielona soczewica
1/2 szt. zielona papryka
1/2 szt. por - część zielona
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
0,5 l bulion lub woda
3 szt. jarmuż
1 łyżka jogurt grecki
1 łyżka prażone pestki dyni
3 szt. ugotowane różyczki brokuła

Opis wykonania

Cukinię kroimy w kostkę, pora w plasterki a paprykę w kostkę. Wszystkie zielone składniki kremu ZIELONO MI dajemy do garnka i gotujemy do miękkości. Doprawić do smaku sola i pieprzem i zmiksować na krem. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy lub jak jest zbyt gęste to dodajemy odrobinkę wody. Nakładamy i dekorujemy kleksem z jogurtu greckiego i nasion dyni oraz jarmużem i różyczkami brokuła.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy