Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

ZUPA DYNIOWO-POMIDOROWA

Opis wykonania

Aromat, smak, jakość :) Pyyyszność :)

Dynie obieramy ze skóry i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w plastry i następnie na mniejsze cząstki. Pomidory kroimy na połówki. Cebule obieramy i kroimy w ćwiartkę. Natomiast ząbki czosnku pozostawiamy w łupinach. Wszystkie te składniki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, solimy i posypujemy cukrem na koniec skrapiając wszystko oliwą. Wkładamy wszystko do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na termoobieg - czas 30 minut.
W garnku roztapiamy masło, wrzucamy imbir i szklimy około 3 minuty.
Następnie wszystkie warzywa wraz z wyciśniętym czosnkiem z łupinek blendujemy w garnku wraz z bulionem. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z prażonymi pestkami dyni i słonecznika.