Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aromat, smak, jakość :) Pyyyszność :)

Składniki

1 szt. 1 średniej wielkości dynia
25 szt. 25 małych pomidorów śliwkowych
4 szt. 4 ząbki czosnku
1 szt. średnia cebula
1 l litr bulionu warzywnego
1 łyżeczka łyżeczka masła
4 cienkie plasterki imbiru
2 łyżka 2 łyżki oliwy
1 łyżka łyżka cukru
pół łyżeczka sól
pół łyżeczka pieprz

Opis wykonania

Dynie obieramy ze skóry i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w plastry i następnie na mniejsze cząstki. Pomidory kroimy na połówki. Cebule obieramy i kroimy w ćwiartkę. Natomiast ząbki czosnku pozostawiamy w łupinach. Wszystkie te składniki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, solimy i posypujemy cukrem na koniec skrapiając wszystko oliwą. Wkładamy wszystko do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na termoobieg - czas 30 minut. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy imbir i szklimy około 3 minuty. Następnie wszystkie warzywa wraz z wyciśniętym czosnkiem z łupinek blendujemy w garnku wraz z bulionem. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych