

oraz z placuszkami ziemniaczanymi.POLECA.
Do garnka wrzucamy żeberka,kość wędzoną zalewamy wodą lekko solimy,dodajemy liść laurowy,ziela angielskiego gotujemy wywar ok 1h.W między czasie boczek,kiełbasę,cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy na łyżce oleju na rumiano.Warzywa obieramy,płuczemy,kroimy w kostkę.Wywar przecedzamy,dodajemy pokrojone warzywa i podsmażony boczek,kiełbasę,cebulę.Dodajemy koncentrat pomidorowy,kaszę perłową,doprawiamy zupę do smaku,gotujemy jeszcze ok 30min. na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.W między czasie ziemniaki obieramy płuczemy trzemy na tarce o najmniejszych oczkach,dodajemy mąkę pszenną,jajko,doprawiamy do smaku,smażymy niewielkie placuszki.Zupę rozlewamy na talerze posypujemy posiekaną zieleniną,podajemy z placuszkami.SMACZNEGO.