Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
oraz z placuszkami ziemniaczanymi.POLECA.

Składniki

300g. boczku wędzonego
300g. kiełbasy zwyczajnej
500g. żeberek wieprzowych
1 kość wędzona
4 średnie marchewki
1/2 średniego selera
3 pietruszki korzeń
1 por (tylko biała część)
2 łyżki kaszy perłowej
3-4 liście laurowe
3-4 ziela angielskiego
1 łyżka koncentratu pomidorowego

Opis wykonania

Do garnka wrzucamy żeberka,kość wędzoną zalewamy wodą lekko solimy,dodajemy liść laurowy,ziela angielskiego gotujemy wywar ok 1h.W między czasie boczek,kiełbasę,cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy na łyżce oleju na rumiano.Warzywa obieramy,płuczemy,kroimy w kostkę.Wywar przecedzamy,dodajemy pokrojone warzywa i podsmażony boczek,kiełbasę,cebulę.Dodajemy koncentrat pomidorowy,kaszę perłową,doprawiamy zupę do smaku,gotujemy jeszcze ok 30min. na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.W między czasie ziemniaki obieramy płuczemy trzemy na tarce o najmniejszych oczkach,dodajemy mąkę pszenną,jajko,doprawiamy do smaku,smażymy niewielkie placuszki.Zupę rozlewamy na talerze posypujemy posiekaną zieleniną,podajemy z placuszkami.SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych