Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jako że sezon na bób właśnie się rozpoczyna, zaprezentuję Wam przepis na wspaniałą i delikatną zupę krem. Idealna na letnie, upalne dni. Zupy krem to niezwykle sycące i pożywne dania, która zastąpią dwudaniowy obiad.

Składniki

30 dkg bób
4 szt. ziemniaki
2 szt. marchewka
1/2 l wywar warzywny
1/2 szklanka jogurt naturalny
2 szt. kromki chleba
1 szczypta olej
2 łyżka masło
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
natka pietruszki

Opis wykonania

Bób gotować w łupinach około 15 minut. Odcedzić go i obrać. W garnku zalać wywarem warzywnym pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i bób, dodać masło i gotować około 25 minut, po czym zmiksować w blenderze. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułki pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, na której uprzednio rozgrzać olej. Zupę podawać posypaną grzankami, z posiekaną natką pietruszki i polaną jogurtem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych