Zupa krem z pomidorów malinowych
4 porcje
Średnie
Składniki
Zupa krem z pomidorów malinowych
Zupa krem z pomidorów malinowych
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidory płuczemy, delikatnie nacinamy nożem,przekładamy na blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na 20minut.
W między czasie warzywa płuczemy,obieramy,kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy masło wrzucamy pokrojone warzywa,podsmażamy na średnim ogniu,dodajemy bazylię oraz oregano.Zalewamy bulionem,gotujemy do miękkości.
Pomidory wyjmujemy z piekarnika,obieramy ze skórki,kroimy na ćwiartki,dodajemy do zupy.
Całość miksujemy blenderem na gładki krem,doprawiamy do smaku.
Zupę gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu. W między czasie bagietkę kroimy w kromki.
Ser trzemy na tarce. Pomidor kroimy w półplasterki.
Kromki przekładamy serem oraz pomidorem,wkładamy do nagrzanego piekarnika zapiekamy.
Zupę rozlewamy do miseczek,dekorujemy świeżą bazylią,podajemy z grzankami.
Komentarze