Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z pomidorów malinowych

Opis wykonania

Pomidory płuczemy, delikatnie nacinamy nożem,przekładamy na blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na 20minut.

W między czasie warzywa płuczemy,obieramy,kroimy w kostkę.

W garnku rozgrzewamy masło wrzucamy pokrojone warzywa,podsmażamy na średnim ogniu,dodajemy bazylię oraz oregano.Zalewamy bulionem,gotujemy do miękkości.

Pomidory wyjmujemy z piekarnika,obieramy ze skórki,kroimy na ćwiartki,dodajemy do zupy.

Całość miksujemy blenderem na gładki krem,doprawiamy do smaku.

Zupę gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu. W między czasie bagietkę kroimy w kromki.

Ser trzemy na tarce. Pomidor kroimy w półplasterki.

Kromki przekładamy serem oraz pomidorem,wkładamy do nagrzanego piekarnika zapiekamy.

Zupę rozlewamy do miseczek,dekorujemy świeżą bazylią,podajemy z grzankami.