Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)

Składniki

1,5kg. pomidorów malinowych
2 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka korzeń
1 cebula czosnkowa
2 ząbki czosnku
4l. buliony drobiowego
kilka gałązek świeżej bazylii oraz oregano
3 łyżki masła
sól,pieprz do smaku
grzanki:
----------
1 bagietka
150g. sera mozzarella
1 pomidor
świeża bazylia oraz oregano do dekoracji

Opis wykonania

Pomidory płuczemy, delikatnie nacinamy nożem,przekładamy na blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na 20minut.

W między czasie warzywa płuczemy,obieramy,kroimy w kostkę.

W garnku rozgrzewamy masło wrzucamy pokrojone warzywa,podsmażamy na średnim ogniu,dodajemy bazylię oraz oregano.Zalewamy bulionem,gotujemy do miękkości.

Pomidory wyjmujemy z piekarnika,obieramy ze skórki,kroimy na ćwiartki,dodajemy do zupy.

Całość miksujemy blenderem na gładki krem,doprawiamy do smaku.

Zupę gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu. W między czasie bagietkę kroimy w kromki.

Ser trzemy na tarce. Pomidor kroimy w półplasterki.

Kromki przekładamy serem oraz pomidorem,wkładamy do nagrzanego piekarnika zapiekamy.

Zupę rozlewamy do miseczek,dekorujemy świeżą bazylią,podajemy z grzankami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych