Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa rybna z ryżem w wersji de luxe

Opis wykonania

Przepyszna zupa rybna, której warto spróbować. Jest sycąca i ma bardzo bogaty smak.

Korzeń pietruszki i marchewki ostrugać, umyć i pokroić w krążki. Korzeń selera obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Włożyć tak przygotowane warzywa do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, obraną cebulę i umyte liście pora. Zalać wodą i gotować około 45 minut. W międzyczasie w osobnym garnku ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany wywar warzywny odcedzić przez sitko do kolejnego garnka (marchewki nie wyrzucać). Do wywaru dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojonego w talarki pora, umytą, obraną z ości i pokrojoną w kostkę rybę, umyte na sitku krewetki i gotować około 15 minut. Na koniec wsypać ugotowany ryż, pogniecioną widelcem marchewkę, umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki i doprawić zupę solą i pieprzem. Uwagi: Jeżeli zupa jest za gęsta, to dolać przegotowanej wody.