Zupa Szczawiowa
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Konkretna zupa na poprawę humoru
Składniki
1 szt. włoszczyzna
1 szt. cebula
2 szt. ząbki czosnku
2 szt. słoiczki szczawiu lub świeży
3 szt. ziemnika
1 szt. korpus kaczy
1 szt. szponder
3 szt. liść laurowy
3 łyżka śmietana
Zupa Szczawiowa
Zupa Szczawiowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do dużego garnka wkładamy obraną włoszczyznę, cebulę, czosnek, mięso, listki laurowe, ziele i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. 1-1,5 h. Odszumowujemy. Wyjmujemy mięso, włoszczyznę. Po ostygnięciu warzyw ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Dodajemy szczaw. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 10 min. Dodajemy śmietanę (hartując aby nam sie nie zważyła). Doprawiamy do smaku. Podajemy z jajkiem na twardo
Komentarze