Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zupa Szczawiowa

Zupa Szczawiowa
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Konkretna zupa na poprawę humoru

Składniki

1 szt. włoszczyzna
1 szt. cebula
2 szt. ząbki czosnku
2 szt. słoiczki szczawiu lub świeży
3 szt. ziemnika
1 szt. korpus kaczy
1 szt. szponder
3 szt. liść laurowy
3 łyżka śmietana

Opis wykonania

Do dużego garnka wkładamy obraną włoszczyznę, cebulę, czosnek, mięso, listki laurowe, ziele i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. 1-1,5 h. Odszumowujemy. Wyjmujemy mięso, włoszczyznę. Po ostygnięciu warzyw ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Dodajemy szczaw. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 10 min. Dodajemy śmietanę (hartując aby nam sie nie zważyła). Doprawiamy do smaku. Podajemy z jajkiem na twardo
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Zdrowa, pyszna, lekko kwaśna 👍
Radosław
Super smakuje na kaczym bulionie. Pyszna
MiszelPiszel
Bulion z kaczki nadał zupie zupełnie inny smak. Pyszna!