Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Moja wersja rosołu na gęsi z gołąbkiem zawijanym w liść włoskiej kapusty, w środku z mięsem i kaszą.

Składniki

1 szt. skrzydła, szyja, podroby z gęsi, kręgosłup
2 szt. marchew
1 szt. pietruszka
1 szt. seler
1 szt. natka pietruszki pęczek
1 szt. lubczyk pęczek
1 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 łyżka sól
1/2 łyżeczka pieprz
1 szt. cebula
1 szt. mała główka kapusty włoskiej
100 g kasza gryczana
1 szt. ząbek czosnku
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Mięso z gęsi razem z włoszczyzną, liściem laurowym, zielem, natką, lubczykiem zalać wodą i ugotować wywar na wolnym ogniu przez 2h. Przecedzić go. Doprawić wg smaku jakbyśmy doprawiali rosół. Ugotować na sypko kasze. Kapustę włoską lekko obgotować w gorącej wodzie przez kilka minut ok 5-7. Odstawić do ostudzenia. Następnie delikatnie zdjąć liście i ułożyć na talerzu. Cebule i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na łyżce masła. Mięso z gęsi oddzielić od kości, zmielić w maszynce do mielenia, wymieszać z kaszą. Dodać do mięsa i kaszy cebulę z czosnkiem, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz zawinąć w liście kapusty, formując małego pulpeta. Na środku talerza ułożyć pulpeta w kapuście, wlać zupę. Udekorować świeżą pietruszką.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Ta zupa ma tyle smaku, że mogłbym ją jeść codziennie! Polecam
Ewusia1222
Bardzo smaczna zupa